Surdejskanelsnegle med Cream Cheese Frosting
Ingredienser – Dej
- 200 g aktiv surdej (ca. 1 dl)
- 120 g mælk, stuetemperatur (ca. 1/2 dl)
- 1 æg
- 5 g salt (ca. 1 tsk)
- 50 g sukker (ca. 1/4 dl)
- 500 g stærkt hvedemel (ca. 3 1/4 dl)
- 115 g smør, stuetemperatur (1 pakke)
Ingredienser – Kanel/sukkerfyld
- 200 g brun farin (ca. 1 dl)
- 2 spsk kanel
Ingredienser – Cream Cheese Frosting
- 225 g flødeost, stuetemperatur
- 115 g saltet smør, stuetemperatur
- 250 g flormelis (ca. 2 dl)
- 2 tsk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde
- Dej: Kom alle ingredienser i en røremaskine med dejkrog. Ælt ved lav hastighed til dejen samler sig. Øg hastigheden og ælt 5 min. til dejen er glat og smidig. Hæv tildækket i 8–12 timer, til den er fordoblet.
- Fyld: Rør brun farin og kanel sammen i en skål.
- Frosting: Pisk smør og flødeost let og luftigt (3–5 min.). Tilsæt flormelis og vanilje og pisk 3 min. mere.
- Formning: Rul dejen ud til ca. 30×45 cm. Smør et tyndt lag smør, undgå 1 cm i bunden. Drys fyldet over. Rul stramt op og skær 8–10 snegle (ca. 5 cm brede).
- Efterhæv: Læg sneglene i et fad med bagepapir og smør, med lidt afstand. Hæv tildækket i 2–3 timer til de rører hinanden.
- Bagning: Forvarm ovnen til 165 °C. Bag 25–30 minutter til gyldne og centrum er ca. 82 °C.
- Frosting: Køl sneglene 10 min. og smør derefter med cream cheese frosting. Servér lune.