Sandwichbrød med surdej
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 150 g aktiv surdej
- 300 g mælk (lunken)
- 30 g sukker
- 10 g salt
- 30 g smør, blødt
Fremgangsmåde
- Bland og ælt: Bland alle ingredienser og ælt til dejen er glat og smidig (10–12 min med maskine eller 15–18 min i hånden).
- Bulk fermentering: Lad dejen hæve i 4–5 timer ved stuetemperatur med 2 coil folds undervejs.
- Form: Form dejen til en stram pølse og læg den i en smurt sandwichform.
- Efterhævning: Lad den hæve til næsten doblet (1–2 timer) eller koldhæv i køleskab natten over.
- Bag: 220 °C i 35–40 minutter. Dæk evt. med folie undervejs for at undgå for mørk top. Det viste brød er dejen delt op i to og den ene er der kommet kakaopulver i og så lagt sammen.